Olta İğnesi Vücuttan Nasıl Çıkarılır?

Sağlık, Olta İğnesi Vücuttan Nasıl Çıkarılır?

Olta İğnesi Vücuttan Nasıl Çıkarılır?

Balık Avında Olta İğnesi Yaralanmaları

Değerli okurlarımız için bugün balık avında olta yaralanmaları, özellikle 3’lü kanca iğne yaralanmalarında kanca nasıl çıkartılır gibi konularda faydalı bir makale hazırladık.

Balık avı sırasında özellikle geceleri av yaparken, dikkatsizliğimiz sonucu ufak tefek kazalar yaşarız. Olta sallarken kanca batması, kurşunun vücudumuza, özellikle de başımıza çarpması gibi olaylar çok can sıkar ve bazen çözüm bulamayabiliriz. Kanca batması gibi durumlarda ilk yapılması gereken ciddi yaralanmalarda en yakın hastaneye gitmektir. Peki bulunduğunuz yerde hastane yoksa ne yapılmalı?

Tekrar söylüyoruz, en yakın hastaneye gidip orada uyuşturularak müdahale edilmesi en doğrusudur. Bunun dışında tek kancalı batmalarda yapacağınız şey, kancayı iterek batan yerin diğer tarafından kancayı çıkarmaktır. Yani kancanın iki tarafı da dışarıda olsun. Sonrasında ise kesici bir alet ile pense tarzı, kancanın çapaklı kısmını kesin ve iğneyi çıkartın. Bu işlemde yapacağınız kısacası çapaklı kısmı kurcalayıp daha da dolandırmadan kurtulmak.

Sizin yapacağınız bu işlem doku zedelenmesi, damar yırtılması gibi sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden bir çok hastane önce röntgen çekip kanca ucunun nerede olduğunu görmek ister. Lütfen dikkatli olunuz. 

Olta iğnesi batmaları sıklıkla karşılaşacağınız bir durumdur. Derin olmayan batmalarda iğne rahatlıkla çıkartılabilir. Ancak kas içine saplanmış ve dolanmış iğneleri çıkarmaya çalışmak dokuya zarar verebilir. 

Dokuları parçalamaktansa iğnenin birkaç saat dokuda kalması daha doğrudur.

Tetanos aşısı yapılması doğru olacaktır. Balık avına sık sık çıkıyorsanız 5 senede bir tetanos aşısı yaptırmanız iyi olacaktır.

 

Üyeler "Olta İğnesi Vücuttan Nasıl Çıkarılır?" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın