Lüfer Takımına Yem Nasıl Takılır?

Nasıl Yapılır, Lüfer Takımına Yem Nasıl Takılır?

Lüfer Takımına Yem Nasıl Takılır?

Balık avcılığı dünyasında birçok arkadaşımızın merak ettiği bir konu olan, Lüfer takımına yem nasıl takılır? konusunu bu yazımızda ele alacağız. Yemin iğneye nasıl takıldığını? Yemin nasıl gizlendiğini? Yemin dönmemesi için neler yapılacağını anlatacağımız bu yazı umarız hepimiz için faydalı olacaktır.

Lüfer, İlkbahar ve Sonbahar aylarında boğazlardan geçerek Karadeniz'e ya da Ege Denizine ulaşmaya çalışır. Bu süreçte ise birçok lüfer avcıların hedefi haline gelir. Amatör avcılar bu dönemi iple çekerler. Lüfer avında yemli olta, kaşık ya da rapala kullanılır. Yemli oltalarla zokalı sarkıtma ya da mantarlı dip takımı en çok tercih edilen avlanma tekniğidir.

Lüfer Avı İçin Yem Önerileri

Yem olarak hamsi, istavrit, izmarit veya zargana tercih edilir. Yemin taze olmasına dikkat ediniz. Avcı bir balık olan lüfer, temiz denizleri sever. Kayalık burunlarda gezer. Karides, izmirit, gümüş balığı, yengeç, istavrit gibi yemlere bayılırlar.

Lüfer Avında İğneye Yem Nasıl Takılır?

Aslında iğneye yem takmak oldukça basittir. Fleto olarak kestiğiniz İstavrit yeminin kuyruğunu ve kafasını kesin, yemde hiçbir şekilde kılçık vs. olmamalı. Filetonun kuyruk kısmından gelen ser bir orta çizgi var, mantara yakın olan iğneyi bu orta çizginin üst ya da alt herhangi bir tarafından ve balığın et kısmından başlayacak şekilde batırıyoruz. Dibinden batırmaya özen gösterin. Sonra iğnenin balığın parlak kısmında kalan sivri ucunu çizginin ilk başta batırdığımız tarafı doğrultusunda bir kez daha, aynı doğrultuda bir kez daha ve aynı doğrultuda bir kez daha batırıyoruz. İkinci iğneyi ise yine orta çizginin  yine aynı tarafından ve et tarafından batırıp parlak taraftan çıkarıyoruz. Çıkan ucu da bu sefer orta çizginin diğer tarafından batırıp iğneyi düzeltmek suretiyle yem takma işlemimizi tamamlamış oluyoruz.

 

Üyeler "Lüfer Takımına Yem Nasıl Takılır?" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın