Sinop Balık Avlak Yerleri

Karadeniz'de Balık Avı, Sinop Balık Avlak Yerleri

Sinop Balık Avlak Yerleri

Yurdumuzun Karadeniz’ e kıyısı olan güzide illerinden birisi olan Sinop’ ta nerelerde balık tutulur? Sinop balık avı meraları nereleridir? Gibi sorulara bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız. Öncelikle Sinop ilimizdeki balık trafiğine bir göz atalım. 

Sinop ili palamut, lüfer, hamsi gibi ekonomik değeri yüksek olan türlerin göç yolu üzerinde bulunur. Kalkan, mezgit, barbunya gibi dip balıklarının da bol olarak av verdiği bir alandır. İyi deniz salyangozu sahasıdır. Balıkçı gemisi sayısı ile Karadeniz’deki balıkçı filosu içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Sinop ilinde 9 adet su ürünleri kooperatifi vardır. Ayrıca bir adet Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ile bir adet deniz ürünleri avcıları ve üreticileri birliği bulunmaktadır.

Sinop’ta avlanabilen balıklara, barbunya, çarpan, çinekop, hamsi, istavrit, kefal, lüfer, mezgit, palamut, tirsi, deniz salyangozu, sazan, alabalık, kalkan, zargana, eşkina, çipura, iskorpit, isparoz, izmarit, levrek, sardalya, torik gibi örnekler verebiliriz.

Sinop Balık Avı

Sinop Balık Avı Meraları

Ayancık iskelesinden istarvit,  Ayancık otobüs garını geçince derenin bulunduğu bölgede, dere ağzına doğru ağ atabilirsiniz.
Gümrük iskelesi de bir diğer avlak yerdir. Sinop halkı ağırlıklı olarak buradan av yapar. Karadeniz bölgesinde Zonguldak’ tan Sinop’a kadar olan bölge, hamsinin yuvalandığı alanlardır. Hamsi Azak’ tan Türkiye’nin Karadeniz kıyılarına iner.
Bazen İnebolu-Sinop, bazen de Ünye-Fatsa arasında bizim kıyılarımıza kışlamak için gelir. Fatsa önemlidir, çünkü kışlamak için Sinop’tan, İnebolu’ dan ayrılan hamsinin gideceği yer burasıdır. Sinop’tan 76 mil açığa, Fatsa’dan 30 mil açığa gider.
Bolaman deresinin açığına yerleşir.
Bereketli avlar olsun.

Üyeler "Sinop Balık Avlak Yerleri" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın