Canlı Yem Çeşitleri Nelerdir? Canlı Yem Nasıl Takılır?
Canlı Yemler, Canlı Yem Çeşitleri Nelerdir? Canlı Yem Nasıl Takılır?
Balık avında yemleme oldukça önemlidir. Ne kadar iyi yemleme yaparsanız avdan o kadar verim alırsınız. Canlı yem çeşitlerini bilmek ve doğru şekilde iğneye takmak av için faydalıdır. Avda kullanacağımız yemleri iki ana grup altında toplamak mümkündür. Bunlara deniz balıkları için kullanılan yemler ve tatlı su balıkları için kullanılan yemler diyebiliriz.
Denizde Ve Gölde Kullanılabilecek Yemler Nelerdir?
Denizde kullanabileceğimiz yemlere, canlı yem, bütün ölü balık yemi, yaprak yem, sülük yemi, şakşak yem, tekgöz yem, lokma, kuyrukaltı, garos yem, sübye, kalamar, midye, tarak, sülünes, karides, teke, mamun, yengeç, çağanoz, kurt, et, ciğer, yürek gibi örnekleyebiliriz. Aynı şekilde göl balıkçılığında kullanılabilecek yemlere örnek olarak midye, karides, kerevit, solucan, böcek gibi örnekler verebiliriz.
Canlı Yem Nasıl Takılır?
Avda kullanacağımız canlı yemler iğneye en uzun süre canlı kalacak şekilde takılmalıdır. Özellikle iğneye canlı balık takacaksanız, ilk olarak iğneyi kuyruğun başladığı yerden geçiriyoruz ama çok derine inmeden ve balığın derisini yırtmadan bunu yapmalıyız. Daha sonra sırtındaki dikeninin bulunduğu yerden 2.kez iğneyi geçiriyoruz böylece balığın canlı kalmasını sağlıyoruz. Diğer bir yöntem ise, iğneyi solungaçtan zarar vermeden geçirip ağzından çıkararak kullanmaktır.
Canlı yem daha çok Turna ve Levrek için gereklidir. Uğraşmak istemeyenler sahte yem ile at çek yaparak işini görebilir.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz
Yorum yazın
Üyeler "Canlı Yem Çeşitleri Nelerdir? Canlı Yem Nasıl Takılır?" hakkında ne diyor?