Sahte Yem Arkası Kurşun Takılabilir Mi?
Balık Avı Teknikleri, Sahte Yem Arkası Kurşun Takılabilir Mi?
Sahte Yem Nedir?
Sahte yem denilen av takımı metal, slikon veya sert plastikten yapılmış, genellikle parlak ve balık görünümlü, değişik renklerde ve büyüklüklerde olabilen olta takımlarıdır. Taze veya canlı yem ile de kullanılabilen sahte yemleri kaşık veya rapala adı ile temin edebilirsiniz. Bu takımda amaç avlanacak olan balığın önüne ilgi çeken ve kaçan bir balık varmış izlenimi yaratmaktır. Lüfer gibi avların avlanabileceği yüzeyde gezinen sahte yemler ve daha çok derinleri ve takibi seven palamut gibi avlarda kullanılan dalan rapala gibi çeşitleri mevcuttur. Burada önemli olan kriter hangi avı nerede yapacağınızdır?
Sahte Yem Arkasına Kurşun Takılır Mı?
Sahte yemlerin suda iken farklı derinliklerde olmasını istediğimiz zamanlarda kurşun takmamız mümkündür. Dikkat edilmesi gereken hususlar öncelikle kamışın atarına göre 70 ile 150 gr ağırlıklarındaki seğirtme kurşunu kullanmamız ve sahte yemlerin konuşlandırılmasının doğru bir şekilde yapılmasıdır. Seğertme kurşunu iki tarafı telli bir kurşun türüdür ve bir tarafı kısa telli iken diğer tarafı uzun tellidir. Kısa telli olan kısmı oltamızın klipsine takılmalıdır. Kurşunun uzun telli kısmına ise kamışın makara mesafesini geçmeyecek ve 1,5 metreden az olmayacak şekilde misina ve en ucuna da sahte yem takılarak takım avlanmaya hazır hale getirilir. Takımı geri çekerken dikkat etmeniz gereken husus takımın dipten gelmesi sebebi ile takılmamasına özen göstermek gerekecektir.
Eğer tekneden av yapılacaksa ve birden fazla takım kullanılacaksa mutlaka farklı ağırlıklar ve misina uzunlukları ile avlanmanız gerekir. Aksi taktirde takımların karışma olasılığı oldukça yüksektir. Önerilen tekne hızı ise 3 ile 7 deniz milidir.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz
Yorum yazın
Üyeler "Sahte Yem Arkası Kurşun Takılabilir Mi?" hakkında ne diyor?