Kalkan Nasıl Avlanır?
Balık Avı Teknikleri, Kalkan Nasıl Avlanır?
Kalkan Balığı Nasıl Tutulur?
Ülkemizde daha çok Karadeniz bölgesinde yaşayan Kalkan Balığı, yassı ve büyük görüntüsüyle karşımıza çıkar. Kalkan balığının yaşadığı diğer bölgeleri Ege ve Akdeniz olarak tanımlayabiliriz. Kıyıya yakın bölgelerde beslenmeyi seven Kalkan, dipte bulduğu ufak balıkları ve yengeçleri yiyerek beslenir. Denizin dibinde yaşayan Kalkan balığını avlamak için taze yem kullanmak gerekir. Yassı şekilde olan ve Kalkana benzeyen yemler kullanmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır.
Kalkan Avlamak İçin Hangi Yemler Kullanılır?
Taze yem kullanmak gerektiğini yukarıda belirtmiştik. Peki hangi taze yemleri kullanmalıyız; İstavrit, Kraçe, Hamsi veya Kefal, Kalkan avlamak için ideal yemlerdir. Bu yemleri yassı şeklinde kesip oltaya takarsanız daha fazla verim alırsınız.
Kalkan avında kullanacağınız olta, oldukça önem taşımaktadır. Dip oltası adı verilen özel oltalar işinizi görecektir. Misine uzunluğu en az 50 metre olmalıdır. Sonuçta dip balığı tutacaksınız, misine uzunluğu önemli.
Olta da kaç iğne olmalı sorusuna gelince; 3 iğneli takım daha çok işinizi görecektir. Denizde yılın her ayı Kalkan Balığı avlayabilirsiniz. Balığın en lezzetli dönemi Aralık ve Ocak ayları arasıdır. Yumurtlama dönemlerinde avlanmaları daha kolaylaşır.
Kalkan Avında Pratik Bilgiler
Yemi iğneye takın ve dip oltasını güçlü ve hızlı bir şekilde denize yollayın. Misineyi olduğunca sonuna kadar bırakın, dibe ulaşsın. Oltanızı sabitleyin ve beklemeye koyulun. Birkaç olta atacaksanız olta mesafeleri en az 20 metre olsun. Oltaların 20 metreden daha kısa mesafelerde olması, misinaların birbirine karışmasına neden olabilir. Bundan dolayı mesafeye dikkat edilmelidir. Oltalara küçük bir çan veya ışık koyabilirsiniz. Ara sıra oltayı çekerek kontrol ediniz.
Rastgele.
Yorum yazın
Üyeler "Kalkan Nasıl Avlanır?" hakkında ne diyor?