Eşkina Balık Avı Teknikleri

Balık Avı Teknikleri, Eşkina Balık Avı Teknikleri

Eşkina Balık Avı Teknikleri

Eşkina, kaya altlarında yaşayan, Marmara ve Karadeniz denizlerinde gezinen, halk arasında Kaya Balığı diye adlandırılan bir balığımızdır. Eşkina balığının diğer bir ismi de Mavruşgil’ dir. En çok av verdiği zamanlar Mayıs ile Aralık ayı ortasıdır.  Eşkina balığını tutmak için Canlı Teke kullanılır. Eşkina kolay avlanabilen bir balıktır. Ancak avlak yerleri biraz sıkıntılıdır. Gece saatlerinde avı daha kolay yapılır. Eşkina avı için yanınızda her zaman yedek malzeme getirmeyi ihmal etmeyin.  Çünkü balık sadece kayalık bölgelerde av verir. Ay ışığı olan gecelerde ve sesli ortamlarda fazla av vermemektedir. 

Eşkina Balığı Nasıl Tutulur?

Eşkina dip balığıdır ve olta takımları da buna göre seçilmelidir. Normal klasik olta ile yakalanabilir. Kösteklerin biraz daha uzun, kurşunlarında oltayı 10-15 gr civarı olması yeterlidir. Balığı yakalamak için genellikle çift köstekli klasik olta ve ayrıca basit yapım kayar beden ya da ağırlıklı Şamandıra takımları kullanılabilir. Eşkina balığının yerini tespit etmek oldukça zordur. Bundan dolayı balığı zıpkıncılar daha kolay yakalar. Avlak Yeri taşlıktır. Suya kesinlikle ışık tutmamanız ve sessiz olmanız gerekir. Eşkina balığı yemi yutar yutmaz hemen kayanın altına kaçar. Oltayı hızlıca çekip misinayı koparmayınız. Yapmanız gereken oltanızı biraz salıp 2-3 dakika beklemektir. Balık kayanın altından çıktığında çekmeye başlayabilirsiniz.

Eşkina Balığı İçin Hangi Yem Kullanımalıdır?

Canlı Teke, Eşkina için ideal bir yemdir. Bunun dışında Boru Kurdu , Karides de iş yapar. Yanınızda kepçe olursa daha rahat edersiniz. Eşkina balığını tuttum zannedip kaçıran çok avcı vardır. Son hamleleri güçlüdür. Bundan dolayı suyun 30-40 cm altından balığı kepçeleyin.  Eşkina yumurtlama zamanından sonra bolca av verir.

 

Üyeler "Eşkina Balık Avı Teknikleri" hakkında ne diyor?


İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın